Vui lòng dùng định danh này để trích dẫn hoặc liên kết đến tài liệu này:
http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/33451
Nhan đề: | The Sustainability of Agro-Food and Natural Resource Systems in the Mediterranean Basin |
Tác giả: | Antonella Vastola |
Từ khoá: | Agribusiness Mediterranean Basin Natural Resource System Sustainability |
Năm xuất bản: | 2015 |
Nhà xuất bản: | Springer |
Tóm tắt: | This book is focused on the challenges to implement sustainability in diverse contexts such as agribusiness, natural resource systems and new technologies. The experiences made by the researchers of the School of Agricultural, Forestry, Food and Environmental Science (SAFE) of the University of Basilicata offer a wide and multidisciplinary approach to the identification and testing of different solutions tailored to the economic, social and environmental characteristics of the region and the surrounding areas. Basilicata’s productive system is mainly based on activities related to the agricultural sector and exploitation of natural resources but it has seen, in recent years, an industrial development driven by the discovery of oil fields. SAFE research took up the challenge posed by market competition to create value through the sustainable use of renewable and non-renewable resources of the territory. Moreover, due to its unique geographical position in the middle of the Mediterranean basin, Basilicata is an excellent “open sky” laboratory for testing sustainable solutions adaptable to other Mediterranean areas. This collection of multidisciplinary case studies and research experiences from SAFE researchers and their scientific partners is a stimulating contribution to the debate on the development of sustainable techniques, methods and applications for the Mediterranean regions. |
Mô tả: | xxviii, 397 p. : ill ; https://doi.org/10.1007/978-3-319-16357-4 CC BY-NC |
Định danh: | http://thuvienso.vanlanguni.edu.vn/handle/Vanlang_TV/33451 |
ISBN: | 978-3-319-16357-4 |
Bộ sưu tập: | Nông nghiệp công nghệ cao_TLNM_SACH |
Các tập tin trong tài liệu này:
Tập tin | Mô tả | Kích thước | Định dạng | |
---|---|---|---|---|
SA10352_1_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Cover.pdf Giới hạn truy cập | Cover | 89.41 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_2_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Front matter.pdf Giới hạn truy cập | Front matter | 99.42 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_3_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Introduction.pdf Giới hạn truy cập | Introduction | 275.03 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_4_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Contents.pdf Giới hạn truy cập | Contents | 43.85 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_5_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_List of Contributors.pdf Giới hạn truy cập | List of Contributors | 48.13 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_6_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 1.pdf Giới hạn truy cập | Food Security in the Southern Mediterranean/North Africa | 148.76 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_7_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 2.pdf Giới hạn truy cập | Sustainability in Cereal Crop Production in Mediterranean Environments | 228.74 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_8_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 3.pdf Giới hạn truy cập | Innovative Crop Productions for Healthy Food: The Case of Chia | 294.76 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_9_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 4.pdf Giới hạn truy cập | The Hidden Costs of Livestock Environmental Sustainability: The Case of Podolian Cattle | 180.65 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_10_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 5.pdf Giới hạn truy cập | Feeding, Nutrition and Sustainability in Dairy Enterprises: The Case of Mediterranean Buffaloes (Bubalus bubalis) | 179.33 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_11_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 6.pdf Giới hạn truy cập | Sustainability of Sheep and Goat Production Systems | 109.26 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_12_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 7.pdf Giới hạn truy cập | The Role of Local Sheep and Goat Breeds and Their Products as a Tool for Sustainability and Safeguard of the Mediterranean Environment | 1.14 MB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_13_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 8.pdf Giới hạn truy cập | Innovative Use of Jenny Milk from Sustainable Rearing | 394.68 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_14_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 9.pdf Giới hạn truy cập | Sustainable Agricultural Practices in Disease Defence of Traditional Crops in Southern Italy: The Case Study of Tomato Cherry Protected by Trichoderma harzianum T-22 Against Cucumber Mosaic Virus (CMV) | 428.37 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_15_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 10.pdf Giới hạn truy cập | Development of Integrated Disease Control Measures for the Valorisation of Traditional Crops in Southern Italy: The Case Study of Fagioli di Sarconi | 431.8 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_16_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 11.pdf Giới hạn truy cập | Sustainable Climate Change Adaptations in Developing Countries: A Case Study of the Turkish Cypriot Community’s Adoption of Pomegranate Farming | 294.06 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_17_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 12.pdf Giới hạn truy cập | The Role of Women in the Sustainability of the Wine Industry: Two Case Studies in Italy | 132.5 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_18_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 13.pdf Giới hạn truy cập | The Effects of Climate Change on the Multifunctional Role of Basilicata’s Forests: The Effects Induced on Yield and CO2 Absorption | 405.1 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_19_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 14.pdf Giới hạn truy cập | Wildlife Agriculture Interactions, Spatial Analysis and Trade-Off Between Environmental Sustainability and Risk of Economic Damage | 361.15 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_20_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 15.pdf Giới hạn truy cập | The Sustainability of Non-renewable Resources Use at Regional Level: A Case Study on Allocation of Oil Royalties | 267.01 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_21_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 16.pdf Giới hạn truy cập | Land Use Sector Involvement in Mitigation Policies Across Carbon Markets | 119 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_22_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 17.pdf Giới hạn truy cập | Evaluating the Role of Soil Variability on Potential Groundwater Pollution and Recharge in a Mediterranean Agricultural Watershed | 484.93 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_23_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 18.pdf Giới hạn truy cập | Grazing and Biodiversity Conservation: Highlights on a Natura 2000 Network Site | 407.12 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_24_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 19.pdf Giới hạn truy cập | Evaluation of Native Grasses for Sustainable Turfgrass in the Bioclimatic Mediterranean Region | 416.02 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_25_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 20.pdf Giới hạn truy cập | Biodiversity of Hypogeous Fungi in Basilicata | 290.2 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_26_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 21.pdf Giới hạn truy cập | New Technologies for the Sustainable Management and Planning of Rural Land and Environment | 425.3 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_27_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 22.pdf Giới hạn truy cập | Processing Plants and Technologies for a Sustainable Mediterranean Food Chain | 247.62 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_28_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 23.pdf Giới hạn truy cập | Geophysical Techniques for Plant, Soil, and Root Research Related to Sustainability | 809.68 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_29_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 24.pdf Giới hạn truy cập | Satellite Technologies to Support the Sustainability of Agricultural Production | 264.81 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
SA10352_30_TheSustainabilityOfAgro-FoodAn_Chapter 25.pdf Giới hạn truy cập | Electrolysed Water in the Food Industry as Supporting of Environmental Sustainability | 177.38 kB | Adobe PDF | Xem/Tải về Yêu cầu tài liệu |
Khi sử dụng các tài liệu trong Thư viện số phải tuân thủ Luật bản quyền.